by

Recenze Kakumeiki Valvrave

Skončila pro mě jedna 8 měsíční éra, kdy jsem překládal anime Kakumeiki Valvrave. A jaké, že to anime tedy bylo?

No, řekněme si to na rovinu, kdybych ho shledal nezajímavým, tak bych jej asi nepřekládal, ne? Ale samozřejmě mělo, snad jako každé anime své chyby a to, co bylo na tomto anime dobré a co naopak nikoliv si ukážeme v dnešním článku…

Modul 77

První díl první série začal dost zajímavě. Viděli jsme zde prakticky takovou školu budoucnosti a ještě ke všemu ve vesmíru a to rozhodně nemělo být všechno… Poté, co začal útok Dorssie a Haruto, který si myslel, že zabili Shoko a doslova dal sbohem předešlému životu, to teprve začalo mít ty pořádné grády!

Haruto poprvé nastupuje do Valvraveru

No a pak už se to vezlo. V první sérii se prakticky řešilo to, co se z Haruta a později i ostatních vlastně stalo. V této sérii se také vytvořil milostný trojúhelník Rukino – Haruto – Shoko, který se nám táhne i druhou sérii a nikdy se vlastně úplně nevyřešil, což považuji za jednu z mála vad příběhu.

ShokoHaruto Rukino

Postupně se nám také začínají sbírat další a další piloti Valvraverů, kompletní složení pilotů nakonec je:

Haruto, Rukino, Akira Yamada, Inuzuka

První série nám pak končí velkolepou bitvou, během které se Cainovi podaří ukrást druhou Valvrave jednotku, která stejně jako první jednotka obsahuje Magiuse shodou okolností staršího bratra ženštiny v první jednotce – Plua.

Cainův Valvraver při bitvě

Děj poté pokračuje druhou sérií, kde zjišťujeme, jakou daň má používání Valvraverů a co jsou vlastně Valvraveři zač. Je nám také poodhlana L-Elfova princezna z první série.

Rada Sta a Jednoho

Dozvídáme se tak například, že Magiusy řídí takzvaná rada Sta a Jednoho, která má za úkol udržovat je v tajnosti před světem a že Cain a L-Elfova Dorssiánská princezna jsou tajké Magiusové, Haruto zjistí, že jeho otec vedl projekt Valvraverů a všichni žáci akademie byli pro tento účel speciálně upraveni.

L-Elfova princezna

Děj nám pak končí další obrovskou bitvou smrtí Haruta, stejně jako téměř všech Valvraverských pilotů až na Akiru a Rukino.

Umírající Haruto po záverečné bitvě

 Tak, to by snad k ději stačilo, ať nevyzradím úplně všechno, nyní se přesuneme k hodnocení příběhu, hudby a animace.

Co se příběhu týče, ten považuji za poměrně originální, i když s drobnými nedodělky, jak už jsem zmínil třeba nedořešený milostný trojúhelník a možná až trochu moc urychlený závěr a proto dávám 9/10.

Hudba se mi také líbila zvláště Openingy, ale hudba uvnitř epizod také uměla vždy naladit tu správnou atmosféru, proto za hudbu: 10/10.

Opening první série:

http://www.youtube.com/watch?v=9As0IFYmCjA

Opening druhé série:

http://www.youtube.com/watch?v=ekwi-iL68_g

A dostáváme se k poslední hodnocené části – animaci, ta má asi stejně jako všude nějaké mouchy, ale zdá se mi docela ucházející až na růžové výbuchy… Takže 9/10

A máme tu finální hodnocení celého anime, takže, i když má toto anime své mouchy je opravdu dobré, čili 9/10!

Harutova socha 

Takže, když si toto anime pustíte, tak rozhodně neprohloupíte! 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *