by

Wolverine – Recenze

Na úvod trochu obecných informací.

Tato stránka bude sloužit něco jako takový můj „deníček,“ budu jsem psát své dojmy z her, filmů, seriálů, případně i světového dění a každodenního života… Články zde nebudou vycházet nějak pravidelně, pouze, když se objeví něco zajímavého.

Tak to bychom za sebou měli úvod a pojďme k první aktivitě tohoto webu – mé dojmy z filmů, takové „recenze“. Na filmy do kina nechodím moc často, ale občas si na něco zajdu, zvlášť, když mě to opravdu zajímá… Tento film byl sice spíše taková světlá výjimka, kdy jsem neměl co jiného dělat, ale dopředu předesílám, že to mu na kvalitě ani v nemenším neubírá a film se mi velmi líbil.

Tak nejdřív asi děj. Ve zkratce: Na samotném začátku filmu vidíme Loganovu vzpomínku na borbandování Nagasaki japonští vojáci začínají páchat sebevraždy až na jednoho mladého vojáka, Yashidu. Zachrání ho zde vězněný Wolverine, který se nechá zasáhnout radiací, ale samozřejmě se plně zotaví. Logan se nemůže vzpamatovat ze smrti Jean Gryové, kterou musel zabít v X-men: Poslední vzdor, a tak ho potkáváme neoholeného, uprostřed lesa a se sny, ve kterých si z mrtvou Jean vykládá.

Wolverine recenze 0

Nachází jej mladá Japonka, o níž se dozvídáme, že je zaměstnancem pana Yashidy, který si za těch několik let dokázal v Japonsku vybudovat obrovskou firmu, nyní ale umírá. Logan se nakonec nechá přesvědčit a souhlasí, že se ze starým Yashidou rozloučí. Yashida mu na své supermoderní smrtelné posteli řekne, že nalezl způsob, jak Logenovu nesmrtelnost přenést na někoho jiného a že by toto břímě tedy klidně nesl za něj. Logan odmítne, ale ještě tu noc vrhne záhadná Yashidova doktorka, která se mimochodem ukáže být hadí ženou, do jeho pokoje a nechá Logena spolknout malého broučka. Yashida umírá, ale těsně před jeho posledním výdechem jí řekne, že všechen jeho majetek zdědí ona a ještě ke všemu se pohádá z otcem.

Brzy na to se ale koná její svatba, má si vzít japonského ministra obrany, tam ale začínají problémy, objeví se mafiáni z Jakuzy a jdou rovnou po nevěstě. Logan samozřejmě nemůže nechat nevinou dívku v nesnázích, a tak se vrhá do boje. V boji je ale postřelen a zjišťuje, že jeho regenerační schopnost už nefunguje zdaleka tak, jak by měla a hádejte, kdo za to asi může… Loganovi se podaří Yashidovu vnučku zachránit a utíkají spolu…

Wlverine - recenze 2

A tak dál, a tak dál… Nechci vám vyzradit děj celého filmu a zkazit vám překvapení. Každopádně ještě prozradím, že nás čeká skvělá bitva na vlaku, analýza Loganovi psychiky a jeden velký adamantiový robot na konci…

Vše se navíc odehrává v Japonsku, které mě velice zajímá a to nejen, co se anime týče, takže pro mě jen plus. Je tu i dost akčních scén a je to možná i o něco zajímavější díky tomu, že Logan už není úplně nezranitelný.

Rozhodně se těším na další X-menovský film, kde budou všichni mí oblíbení hrdinové pohromadě, ale tato předehra rozhodně nebyla špatná.

95%

Viděli jste film v kinech, nebo čekáte na Blue-ray? Jak se líbil vám? Uvítám vaše názory v komentářích!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *